Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Άρθρα και Νέα της AlpaTec » BackUp – Αντίγραφα Ασφαλείας

BackUp – Αντίγραφα Ασφαλείας

Τι είναι το Αντίγραφο Ασφαλείας;

Ο σκοπός του αντιγράφου ασφαλείας είναι να δημιουργήσει ένα αντίγραφο δεδομένων που μπορεί να ανακτηθεί σε περίπτωση αποτυχίας πρωτογενών δεδομένων.
Οι αποτυχίες πρωτογενών δεδομένων μπορεί να είναι αποτέλεσμα αποτυχίας υλικού ή λογισμικού, καταστροφής δεδομένων ή συμβάντος που προκαλείται από άνθρωπο,
όπως κακόβουλη επίθεση (ιός ή κακόβουλο λογισμικό) ή τυχαία διαγραφή δεδομένων.
Ο κύριος λόγος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων είναι η αποθήκευση σημαντικών αρχείων σε περίπτωση κατάρρευσης του συστήματος ή βλάβης του σκληρού δίσκου. Θα πρέπει να υπάρχουν πρόσθετα αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων εάν τα αρχικά αντίγραφα ασφαλείας οδηγήσουν σε καταστροφή δεδομένων ή αποτυχία του σκληρού δίσκου.

Γιατί η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας είναι απαραίτητη;

Τα κορυφαία πέντε οφέλη για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων είναι:
> Γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία.
> Προστασία από βλάβες ρεύματος.
> Προστέθηκε προστασία από ιούς.
> Ασφάλεια έναντι αποτυχίας σκληρού δίσκου.
> Ανάκτηση εάν το λειτουργικό σύστημα αποτύχει.

Ποια είναι η σημασία ενός αντιγράφου ασφαλείας δεδομένων;

Ο κύριος λόγος για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων είναι να έχετε ένα ασφαλές αρχείο των σημαντικών πληροφοριών σας, είτε πρόκειται για απόρρητα έγγραφα για την επιχείρησή σας είτε για πολύτιμες φωτογραφίες της οικογένειάς σας, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τη συσκευή σας γρήγορα και απρόσκοπτα σε περίπτωση απώλειας δεδομένων.

Πόσα αντίγραφα ασφαλείας πρέπει να έχω;

Συμπεριλαμβανομένου του ζωντανού σας περιβάλλοντος, θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον τρία αντίγραφα των δεδομένων σας συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση καταστροφής θα έχετε πάντα πρόσθετες εκδόσεις. Θα συνιστούσαμε να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα. Ωστόσο, όσο περισσότερα αντίγραφα μπορείτε να δημιουργήσετε πρακτικά, τόσο το καλύτερο.

Τι κάνει ένα καλό αντίγραφο ασφαλείας;

Οι ειδικοί συνιστούν τον κανόνα 3-2-1 για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: τρία αντίγραφα των δεδομένων σας, δύο τοπικά (σε διαφορετικές συσκευές) και ένα εκτός τοποθεσίας. Για τους περισσότερους ανθρώπους, αυτό σημαίνει τα αρχικά δεδομένα στον υπολογιστή σας, ένα αντίγραφο ασφαλείας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο και ένα άλλο σε μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας cloud.

Η AlpaTec είναι κοντά σας να σας βοηθήσει και να σας εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή προστασία των δεδομένων σας.