Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Άρθρα και Νέα της AlpaTec » 10 “κανόνες” για την δημιουργία ενός επιτυχημένου site

10 “κανόνες” για την δημιουργία ενός επιτυχημένου site

Κατασκευή ιστοσελίδας

Γνωρίζατε ότι η ιστοσελίδα σας είναι μια άμεση αντιπροσώπευση της επιχείρησης σας; Αντιπροσωπεύει τον χαρακτήρα σας στο διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα, η δημιουργία και η συντήρηση μίας καλά σχεδιασμένης ιστοσελίδας καθίσταται επιτακτική, εάν θέλετε να διατηρήσετε μια επαγγελματική παρουσία στο διαδίκτυο. Στην πραγματικότητα, μια “κακή” ιστοσελίδα μπορεί να αποθαρρύνει κάποιον να συνεργαστεί μαζί σας. Στη σημερινή εποχή, η σημασία της παρουσίας στο διαδίκτυο είναι ιδιαίτερα αναγνωρισμένη, αλλά η σημασία της ύπαρξης μίας καλά σχεδιασμένης ιστοσελίδας είναι μάλλον υποκειμενική ιδέα.

Εμείς στην AlpaTec, εκτιμούμε τον σχεδιασμό μίας ιστοσελίδας, αλλά το πιο σημαντικό, εκτιμούμε τον χρόνο των πελατών μας. Γι’ αυτό διασφαλίζουμε ότι οι ιστοσελίδες των πελατών μας συμμορφώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο με τους Χρυσούς Κανόνες Σχεδιασμού και Λειτουργικότητας Ιστοσελίδων.


Συγκεντρώσαμε τους 10 Κορυφαίους Χρυσούς Κανόνες Σχεδιασμού και Λειτουργικότητας Ιστοσελίδων.. Οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε αλλά και οι εξαιρετικές συνεργασίες με τρίτους δημιουργούς, εξασφαλίζουν πως τίποτα δεν θα σας εμποδίσει να εξατομικεύσετε την ιστοσελίδα σας, ώστε να αντικατοπτρίζει το μοναδικό στυλ σας, προβάλλοντας παράλληλα την εικόνα που θέλετε στον κόσμο, μέσω μίας καλά σχεδιασμένης και φιλικής προς τον χρήστη ιστοσελίδας.

10 Κορυφαίοι Χρυσοί Κανόνες Σχεδιασμού και Λειτουργικότητας Ιστοσελίδων

Μία ιστοσελίδα πρέπει να είναι εύκολη στην πλοήγηση.

Μία ιστοσελίδα που είναι εύκολη στη χρήση είναι ζωτικής σημασίας γιατί εάν ο επισκέπτης δυσκολεύεται να πλοηγηθεί από τη μια σελίδα στην άλλη, θα απογοητευτεί και θα εγκαταλείψει το site. Η προσέλκυση απογοητευμένων επισκεπτών για να επιστρέψουν και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα είναι εξαιρετικά δύσκολη & δαπανηρή.

Σαφή ένδειξη για το πού βρίσκεται ο χρήστης.

Έχετε σαφή ένδειξη για το πού βρίσκεται ο χρήστης.
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας θα πρέπει πάντα να έχει σαφή ένδειξη σε ποια σελίδα του site βρίσκεται και πώς έφτασε εκεί, διευκολύνοντας έτσι την πλοήγηση. Για site μίας σελίδας, ένα κουμπί για επιστροφή στην αρχή, μπορεί να δώσει μια καλή λύση.

Διεύθυνση που είναι εύκολη

Η διεύθυνση του ιστότοπου (URL) πρέπει να είναι τέτοια που ο χρήστης να την θυμάται εύκολα.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο σχεδιασμό ιστοσελίδων είναι η επιλογή ενός σωστού ονόματος τομέα (domain). Το όνομα τομέα (domain) σας πρέπει να είναι εύκολο να το θυμηθεί κάποιος και να συλλαβίζεται εύκολα

Εύρεση ιστοσελίδας εύκολη

Η ιστοσελίδα πρέπει να είναι εύκολη στην εύρεση/αναζήτηση.
Αν κάποτε το «αν το φτιάξεις, θα έρθουν» λειτουργούσε για ιστοσελίδες – δεν ισχύει πλέον. Λόγω του γεγονότος ότι υπάρχουν εκατομμύρια ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό για εσάς να διασφαλίσετε ότι η δική σας κατατάσσεται ψηλά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης και είναι εύκολο να βρεθεί.

Η ιστοσελίδα θα πρέπει να λειτουργεί σε πολλά προγράμματα περιήγησης

Κάποτε ήταν το Netscape (ωραίες μέρες!!!) και αυτόν χρησιμοποιούσαν όλοι!
Σήμερα, υπάρχουν διάφορα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο που οι άνθρωποι προτιμούν να χρησιμοποιούν. Έτσι, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η ιστοσελίδα σας να μπορεί να φορτωθεί σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης – είτε είναι Internet Explorer, Edge, Firefox, Safari ή Google Chrome.

Η ιστοσελίδα θα πρέπει να λειτουργεί σε διαφορετικές συσκευές

Όλο και περισσότερο η ιστοσελίδα σας θα δέχεται επισκέψεις από διαφορετικές συσκευές, με διαφορετικό μέγεθος, διαφορετική ανάλυση κλπ. Φροντίστε να προβλέψετε αυτό το ενδεχόμενο και να μην ταλαιπωρήσετε τους επισκέπτες σας..

Το περιεχόμενο θα πρέπει να ενημερώνεται συχνά

Ο πραγματικός παράγοντας που οδηγεί μία ιστοσελίδα προς την επιτυχία είναι το περιεχόμενο. Εάν το περιεχόμενο δεν ενημερώνεται συχνά, οι επισκέπτες σας δεν έχουν λόγο να επισκέπτονται συχνά την ιστοσελίδα σας. Η ενημέρωση περιεχομένου σε τακτική βάση γίνεται δύσκολη εάν κάποιος δεν γνωρίζει HTML και πρέπει να βασιστεί σε έναν webmaster, ο οποίος μπορεί να μην είναι πάντα διαθέσιμος. Δείτε τις λύσεις που προσφέρουμε στην AlpaTec και θα καταλάβετε πως χωρίς καμία τεχνική γνώση, μπορείτε να ενημερώνετε το site σας!

Η συνοχή της εμφάνισης είναι σημαντική

Είναι σημαντικό όλες οι σελίδες του site σας να ακολουθούν μια συγκεκριμένη διάταξη προκειμένου να διατηρηθεί ένα θέμα και μία ομοιομορφία. Εάν η διάταξη των σελίδων δεν είναι ομοιόμορφη, η ιστοσελίδα σας θα φαίνεται ακατάστατη και ανοργάνωτη, με αποτέλεσμα να μην αντικατοπτρίζει σωστά την εικόνα σας στο διαδίκτυο.

Η εμφάνιση της ιστοσελίδας πρέπει να είναι γρήγορη

Στον σημερινό -με γρήγορους ρυθμούς- κόσμο, η υπομονή έχει γίνει παρελθόν. Οι επισκέπτες μίας ιστοσελίδας θέλουν να φορτώνει γρήγορα και θέλουν να μπορούν να βλέπουν φωτογραφίες, άρθρα και να παρακολουθούν βίντεο αμέσως. Όταν μία ιστοσελίδα έχει πχ. πάρα πολλές μεγάλες εικόνες, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να φορτώσει. Αυτό οδηγεί σε απογοητευμένους επισκέπτες που καταλήγουν να εγκαταλείψουν το site σας.

Ασφάλεια, Ασφάλεια, Ασφάλεια

Έχετε κρυπτογραφημένες σελίδες SSL εάν έχετε να κάνετε με χρηματικές συναλλαγές ή συλλέγετε προσωπικές πληροφορίες.
Στη σημερινή εποχή, οι επισκέπτες σας ασχολούνται φυσικά με την ασφάλεια των ιστοσελίδων.

Στην AlpaTec λαμβάνουμε σοβαρά όλα τα παραπάνω.
Θα χαρούμε να σας προτείνουμε λύσεις για κατασκευή νέας ιστοσελίδας ή ανακατασκευή της ήδη υπάρχουσας!