Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Άρθρα και Νέα της AlpaTec » Windows 11 Αναβάθμιση;

Windows 11 Αναβάθμιση;

Σημαντικές διαφορές που μας ενδιαφέρουν.

Δεν θα μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, για την συμβατότητα των υποσυστημάτων του υπολογιστή που θέλετε να βάλετε Windows 11. Θα ασχοληθούμε μόνο με τις βασικές διαφορές και βελτιώσεις των Windows 11 σε σχέση με τα Windows 10.
Ας δούμε τις μεγάλες αλλαγές που έκανε η Microsoft και τι είναι πραγματικά διαφορετικό. Νέες δυνατότητες των Windows 11 και τρόπος χρήσης, όλα όσα θέλαμε στα νέα Windows αλλά και μερικά tips για τα Windows 11.

Σχεδιασμός και διεπαφή

Τα Windows 11 φέρνουν μια ολοκαίνουργια διεπαφή που μοιάζει με Mac στο λειτουργικό σύστημα. Διαθέτει καθαρό σχέδιο με στρογγυλεμένες γωνίες και παστέλ αποχρώσεις. Το εικονικό μενού Έναρξη μετακινείται επίσης στο κέντρο της οθόνης μαζί με τη γραμμή εργασιών. Αλλά μπορείτε να τα μετακινήσετε πίσω στα αριστερά, όπως είναι στα Windows 10, αν προτιμάτε.

Ενσωμάτωση εφαρμογών Android

Οι εφαρμογές Android είναι πλέον διαθέσιμες για Windows 11 (δυστυχώς μόνο Αμερική)μέσω του Microsoft Store, μέσω του Amazon Appstore. (Υπήρχαν μερικοί τρόποι πρόσβασης σε εφαρμογές Android στα Windows 10, αλλά αυτό θα το κάνει εγγενές.) Αυτό είναι κάτι που οι χρήστες των Windows περίμεναν εδώ και χρόνια και σηματοδοτεί μια άλλη κίνηση προς τη συγχώνευση φορητών συσκευών και φορητών υπολογιστών.

Καλύτερη υποστήριξη εικονικής επιφάνειας εργασίας

Τα Windows 11 θα σας επιτρέψουν να ρυθμίσετε εικονικούς επιτραπέζιους υπολογιστές με τρόπο παρόμοιο με τους Mac. Επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ πολλών επιτραπέζιων υπολογιστών ταυτόχρονα για προσωπική, εργασία, σχολείο ή παιχνίδια. Στα Windows 10, αυτό ήταν πιο δύσκολο να ρυθμιστεί και να χρησιμοποιηθεί.

Ευκολότερη μετάβαση από οθόνη σε φορητό υπολογιστή

Το λειτουργικό σύστημα των Windows 11 περιλαμβάνει λειτουργίες που ονομάζονται Snap Groups και Snap Layouts — συλλογές των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα, που βρίσκονται στη γραμμή εργασιών και μπορούν να εμφανιστούν ή να ελαχιστοποιηθούν ταυτόχρονα για ευκολότερη εναλλαγή εργασιών. Σας επιτρέπουν επίσης να συνδέετε και να αποσυνδέετε εύκολα από μια οθόνη, χωρίς να χάνετε πού βρίσκονται τα ανοιχτά παράθυρά σας.

Το Microsoft Teams προστέθηκε στη γραμμή εργασιών

Το Teams ανανεώνεται και ενσωματώνεται απευθείας στη γραμμή εργασιών των Windows 11, καθιστώντας ευκολότερη την πρόσβαση (περίπου σαν το FaceTime της Apple). Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ομάδες από Windows, Mac, Android ή iOS.

Βελτιωμένη υποστήριξη οθόνης αφής, φωνής και στυλό

Για τα tablet, η Microsoft έχει στόχο να βελτιώσει την εμπειρία αφής, με περισσότερο χώρο μεταξύ των εικονιδίων στη γραμμή εργασιών και την προσθήκη χειρονομιών. Τα Windows 11 προσθέτουν επίσης απτικά στο ψηφιακό στυλό σας, ώστε να μπορείτε να ακούτε και να αισθάνεστε δονήσεις καθώς το χρησιμοποιείτε για τη λήψη σημειώσεων ή τη ζωγραφική. Τέλος, το λειτουργικό σύστημα εισάγει τη φωνητική πληκτρολόγηση και εντολές σε όλο το σύστημα.

Τεχνολογία Xbox για βελτίωση του παιχνιδιού

Τα Windows 11 θα λάβουν ορισμένες λειτουργίες που βρίσκονται στις κονσόλες Xbox, όπως το Auto HDR και το DirectStorage, για τη βελτίωση του παιχνιδιού στον υπολογιστή σας με Windows. Αυτό σηματοδοτεί μια άλλη κίνηση προς την ενσωμάτωση υπολογιστών και κονσολών Xbox για τη Microsoft.

Μια κομψή νέα διεπαφή, καλύτερη ασφάλεια, ενημερωμένες εφαρμογές και γραφικά στοιχεία πληροφοριών είναι μερικά μόνο από τα προνόμια της αναβάθμισης στα Windows 11. Δείτε άν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει τα Windows 11 και κάντε την αναβάθμιση. Είναι δωρεάν, αν έχετε Windows 10, μέσα απ’ το Windows Update. Και θυμηθείτε ότι τα Windows 11 είναι η πρώτη σημαντική ενημέρωση του κορυφαίου λειτουργικού συστήματος επιτραπέζιων υπολογιστών εδώ και επτά χρόνια

Alpatec.gr

Windows 11 σε παλιό υπολογιστή;

Αν έχετε παλαιότερο υπολογιστή και θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 11, δείτε το παρακάτω βίντεο. Είμαστε σίγουροι πως θα σας βοηθήσει..

Η AlpaTec είναι κοντά σας να σας βοηθήσει στην αναβάθμιση των Windows 11 ακόμα κι αν έχετε παλαιότερο υπολογιστή.